Bug #85

Suspend does not work on the X220t

Added by Janne Heß over 2 years ago. Updated over 1 year ago.

Status:NewStart date:11/27/2016
Priority:NormalDue date:
Assignee:-% Done:

0%

Category:board support
Target version:-

Description

On my Lenovo X220t, suspend to RAM does not work.
It seems to go to suspend correctly, and the power LED turns of after a few moments.
Now, the laptop is in a state where I can not start it.
The power button does not work, and the only way to get to a working state is removing the battery.
Of course, this defeats the sense of suspend to RAM.

Tested suspending with Windows 10 and Arch Linux (systemctl suspend).

config and EHCI log atttached.

.config - coreboot build config (21.5 KB) Janne Heß, 11/27/2016 10:45 PM

boot.log Magnifier - EHCI log (75.3 KB) Janne Heß, 11/27/2016 10:46 PM

History

#1 Updated by Janne Heß over 2 years ago

Oh, currently working from commit 51e238d3b4ace91bab9b6ae2a1c69409a0144205

#2 Updated by Nico Huber almost 2 years ago

Janne Heß wrote:

Oh, currently working from commit 51e238d3b4ace91bab9b6ae2a1c69409a0144205

What do you mean? Is it working with that commit? or is it the commit you use for the original testing? Please change the status to Closed if it's working now.

#3 Updated by Felix Niederwanger over 1 year ago

Hi, I have the current coreboot running on my x220t as well - On my System suspend to RAM is working fine.

Seems that the issue has been solved in the meantime.

Also available in: Atom PDF